Excenterskruvpumpar

Excenterskruvpumpar är en kritisk del av många industrier, från livsmedelsproduktion till kemisk industri och avloppsbehandling. På Zander & Ingeström är vi stolta över att arbeta med Netzsch, världens största tillverkare av excenterskruvpumpar.

Vad är Excenterskruvpumpar?

Excenterskruvpumpar, även kända som progressiva kavitetspumpar, är en typ av deplacementpump vilken använder en rotor (stål) och en elastisk stator (gummi) för att pumpa vätskor. Dessa pumpar är kända för sin förmåga att hantera såväl tunna som viskösa och slitande vätskor. Excenterskruvpumpen ger ett jämnt, pulsationsfritt flöde.

Hur fungerar Excenterskruvpumpar?

Excenterskruvpumpen fungerar genom att rotorn, vilken har en excentrisk rörelse inuti statorn, skapar hålrum där vätskan sugs in. När rotorn fortsätter att rotera, flyttas vätskan genom pumpen i en jämn ström utan pulsationer. Detta gör excenterskruvpumpen till ett utmärkt val för tillämpningar där ett jämnt flödes och minimal skada på vätskan är avgörande.

Användning av Excenterskruvpumpar i olika industrier

Excenterskruvpumpar används i en mängd olika industrier. De är särskilt populära inom livsmedelsindustrin, där de används för att pumpa olika typer av livsmedel på ett hygieniskt och aseptiskt sätt. Inom den kemiska industrin, anpassas excenterskruvpumpar ofta till speciallösningar med tanke på både design och material på de ingående delarna. Dessa pumpar spelar också en viktig roll inom avloppsbehandling, där de används för att hantera tex slam, polymer och kalk på reningsverk.

Excenterskruvpumpar från Netzsch

Netzsch är världens största tillverkare av excenterskruvpumpar och deras produkt är välkänd under namnet "NEMO". Där NEMO står för ”Netzsch Mohnopumpen”. De mest vitala delarna i en Netzsch-pump är rotorn och statorn, som tillverkas med högsta noggrannhet inom Netzschs egna produktionsanläggningar.

Progressive kvalitetspumpar från Zander & Ingeström

Hos Zander & Ingeström, strävar vi efter att tillhandahålla våra kunder de bästa produkterna på marknaden, och vi är stolta över att erbjuda Netzschs högkvalitativa excenterskruvpumpar. Oavsett din industri eller applikation, står vi redo att hjälpa dig att hitta den perfekta pumpen för dina behov.

På vårt lager i Arninge/Stockholm har vi både kompletta pumpar och de vanligaste reservdelarna som tex rotor, stator, axeltätning och kopplingsdetaljer redo för snabb leverans.