Fatpumpar

Fatpumpar är en viktig komponent i många industrier och tillverkningsprocesser, alltifrån kemisk produktion till livsmedelsbearbetning och farmaceutisk tillverkning. Att välja rätt fatpump kan göra en stor skillnad i effektivitet och pålitlighet.

Vad är fatpumpar?

Fatpumpar, som namnet antyder, används för att pumpa vätskor från stora behållare som fat, dunkar och IBC containers. Dessa pumpar är designade för att anpassas till olika behållarstorlekar, vilket gör dem extremt flexibla och mångsidiga.

Varför används fatpumpar?

Fatpumpar används i en rad olika tillämpningar, från att hantera korrosiva eller farliga kemikalier till att pumpa högviskösa vätskor. De erbjuder en effektiv och pålitlig lösning för att hantera och transportera en mängd olika vätskor.

Olika material för olika behov

Beroende på den specifika applikationen och vätskans natur, kan fatpumpar tillverkas av olika material. Vanliga material inkluderar polypropylen (PP), polyvinylidenfluorid (PVDF) och syrafast stål (SS316). Valet av material beror på vätskans kemiska kompatibilitet.

Lutz Pumpen: Anpassade lösningar för dina behov

På Zander & Ingeström, samarbetar vi med Lutz, en av världens ledande tillverkare av fatpumpar. Lutz erbjuder skräddarsydda lösningar som kan anpassas efter varje applikation, oavsett om du behöver pumpa trögflytande vätskor, uppfylla hygienkrav, eller hantera farliga kemikalier i en ATEX-klassad miljö.

Vi strävar efter att erbjuda dig de mest pålitliga och effektiva lösningarna, samtidigt som vi tillhandahåller den support och service du behöver för att hålla din verksamhet i rörelse. Kontakta oss idag för mer information om våra fatpumpslösningar. Vårt team av experter är redo att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina specifika behov.

Kontakta Zander & Ingeström för fatpump-lösningar

Hos Zander & Ingeström strävar vi efter att ge dig de bästa och mest effektiva produkterna för din vätskehantering. Med vår skräddarsydda service och våra kundanpassade lösningar, kan vi hjälpa dig att optimera din produktion och effektivisera dina processer.

På vårt lager i Arninge/Stockholm har vi kompletta pumpar – redo för snabb leverans.

Kontakta oss idag för mer information om våra fatpumpslösningar.