Kugghjulspumpar

Med en fabrik i Cedar Falls, USA, är Viking Pump en av världens mest framstående tillverkare av kugghjulspumpar. Dessa pumpar är kända för sin tillförlitlighet och effektivitet och har blivit en branschstandard för många applikationer.

Vårt flaggskeppsprodukt i kategorin kugghjulspumpar är processpumpserien 124A och 4124A, även känd som "Universal Seal". Dessa pumpar har utformats med en flexibilitet i fokus och erbjuder ett brett utbud av alternativ för tätning, anslutningspositioner och material. Denna flexibilitet säkerställer att vi kan anpassa våra pumpar efter kundens specifika behov och applikationer.

Rätt kugghjulspumpar för alla industrier

Zeta är också stolt över att kunna erbjuda specialiserade modeller för unika applikationer. Ett utmärkt exempel på detta är vår "Chokladpump" från serie 224A-CHC, speciellt framtagen för att hantera chokladindustrin på ett effektivt och skonsamt sätt.

För situationer där din vätska aldrig får svalna, erbjuder vi pumpar med mantlade hus. Dessa pumpar är utformade för användning med hetolja eller ånga, vilket säkerställer att din vätska hålls på rätt temperatur under hela pumpningsprocessen. Vi erbjuder också en serie pumpar med elektrisk uppvärmning, se serie 124E.

Dessutom erbjuder vårt lobrotorpumpsmärke SSP en serie kugghjulspumpar som är mer inriktade på livsmedelsapplikationer. Dessa pumpar, som kan hittas i SSP-serie M, är utformade för att uppfylla de strängaste hygienkraven och säkerställa att dina livsmedelsprodukter hanteras på det mest effektiva och säkra sättet möjligt.

FAQ om Kugghjulspumpar:

1. Vad är en kugghjulspump?

En kugghjulspump är en typ av positiv förskjutningspump som använder två roterande kugghjul för att pumpa vätska. De är särskilt användbara i applikationer som kräver högt tryck och en jämn flödeshastighet.

2. Vilka typer av kugghjulspumpar erbjuder ni?

Vi erbjuder en rad olika kugghjulspumpar, inklusive vår processpumpserie 124A och 4124A, specialiserade modeller som vår "Chokladpump" serie 224A-CHC, och vår serie med mantlade hus och elektriskt uppvärmda pumpar.

3. Vilka applikationer är kugghjulspumpar lämpliga för?

Kugghjulspumpar är mycket mångsidiga och kan användas i en mängd olika applikationer. De är särskilt användbara för att pumpa viskösa vätskor, som oljor och choklad, samt i situationer där en jämn flödeshastighet krävs.

4. Hur underhåller jag min kugghjulspump?

Kugghjulspumpar kräver regelbundet underhåll för att säkerställa att de fortsätter att fungera optimalt. Denna rutin kan inkludera rengöring, smörjning, inspektion och utbyte av slitna delar. Konsultera din produktmanual eller kontakta oss på Zeta för specifika underhållsinstruktioner.

5. Vad menas med "mantlade hus"?

Mantlade hus är en funktion i vissa av våra kugghjulspumpar designade för att hålla vätskor på konstant temperatur. Dessa pumpar har en mantel runt pumphuset där hetolja eller ånga kan cirkulera för att hålla vätskan varm.