Tryckluftsdrivna Membranpumpar

Tryckluftsdrivna membranpumpar, även kända som pneumatiska membranpumpar, är kraftfulla och effektiva pumpar perfekt anpassade för en mängd olika applikationer. Hos Zander & Ingeström erbjuder vi ett stort utbud av dessa pumpar, från leverantören Warren Rupp, mer känd under produktnamnet Sandpiper.

Vad är Tryckluftsdrivna Membranpumpar?

Tryckluftsdrivna membranpumpar är en deplacementpump. Sandpiper använder tryckluft som kraftkälla för att flytta två membran fram och tillbaka, vilket skapar en pumpande verkan vilka kan flytta vätskor effektivt. Tack vare sin robusta konstruktion och förmåga att pumpa en rad olika medier, är dessa pumpar idealiska för en mängd olika industriella tillämpningar.

Användningsområden för Tryckluftsdrivna Membranpumpar

De typiska användningsområdena för Sandpiper-pumpar inkluderar tömning av IBC, lossning av tankbilar och transport av vätskor mellan tankar. Deras omfattande sortiment kan hantera allt från små till mycket stora volymer, med storlekar från 1/4” upp till 4”.

Sandpiper Pumpar: Standard och Heavy-Duty

Zander & Ingeström erbjuder både standard- och heavy-duty-serier av Sandpiper-pumpar. Standardserien ”S” är tillförlitliga pumpar som kan klara en mängd olika uppgifter.

För tuffare krav erbjuder vi "Heavy-Duty"-serierna "HDB" och "HDF". HDB-serien är speciellt designad för att hantera större partiklar och vätskor innehållande gas under mer krävande driftsförhållanden. Dess unika design med ventilpaket riktat uppåt eller nedåt gör den lämplig för specifika applikationer.

HDF-serien, med klaffventiler som tillåter pumpning av partiklar och mindre föremål som går in i pumpens inlopp, är särskilt lämpad som en grovpump. Dessa pumpar klarar av betydande sughöjder utan problem.

Hitta rätt pumpar hos Zander & Ingeström.

Alla Sandpiper-pumpar tillverkas vid Warren Rupps fabrik i Mansfield, Ohio, USA, vilket garanterar kvalitet och tillförlitlighet för alla våra kunder. Hos Zander & Ingeström hittar du alltid rätt tryckluftsdriven membranpump för dina behov. På vårt lager i Arninge/Stockholm har vi både kompletta pumpar och de vanligaste reservdelarna – redo för snabb leverans.