Magnetdrivna Lamellpumpar

Magnetdrivna lamellpumpar har en avgörande roll inom flera industrier, där de bidrar till effektiv pumpning av tunna, rena men gärna svåravtätade vätskor. Hos Zander & Ingeström är vi glada att kunna erbjuda GreenPumps sortiment av magnetdrivna lamellpumpar, kända för sin flexibilitet.

Vad är Magnetdrivna Lamellpumpar?

Magnetdrivna lamellpumpar är en typ av deplacementpump som använder lameller i grafit för att pumpa sin vätska. Dessa pumpar är särskilt lämpliga för pumpning av tunna, rena vätskor, i applikationer där vätskorna är svåravtätade. Magnetdrivningen bidrar till att eliminera axeltätningsproblem, vilket minskar risken för läckage och underhåll.

Hur fungerar Magnetdrivna Lamellpumpar?

Magnetdrivna lamellpumpar fungerar genom att en rotor bestyckad med lameller roterar inuti huset. När lamellerna rör sig, skapas det utrymme mellan dem där vätskan kan flöda. Magnetdrivna lamellpumpar reglerar flödet genom varvtalsstyrning, vilket gör dem idealiska som doseringspumpar.

Användning av Magnetdrivna Lamellpumpar i olika industrier

Magnetdrivna lamellpumpar används i en rad olika applikationer där det krävs pumpning av tunna, rena vätskor. På grund av sin förmåga att hantera svåravtätade vätskor, används de ofta i kemiska och farmaceutiska industrier.

Magnetdrivna Lamellpumpar från GreenPumps

På Zander & Ingeström är vi stolta över att kunna erbjuda GreenPumps serie av magnetdrivna lamellpumpar. De har utvecklats specifikt för att hantera tunna, rena vätskor och klarar höga temperaturer och systemtryck. Det finns en produktserie (GPA) i metall och en serie (GPP) i plastmaterial. GreenPumps, en pålitlig och flexibel tillverkare, har sin fabrik och tillverkning i Norra Italien.

Vi på Zander & Ingeström strävar efter att erbjuda de bästa lösningarna för våra kunder, och vi är här för att hjälpa dig hitta rätt magnetdriven lamellpump för dina specifika behov.