Standardpumpar

När det gäller ”vanliga” centrifugalpumpar så är man oftast inriktad på pumpning av vatten. Självklart kan vi hantera andra vattenliknande vätskor med dessa som tex tunnare oljor.

APEX är vår leverantör för vatten och keminormpumpar. Kortkopplade pumpar som Serie TC eller ISFC är populära men föredras pumpar med lagerhus har vi serie TD och ISF. APEX har även lite mer speciella pumpar såsom vertikala pumpar, flerstegspumpar, propellerpumpar och API-normerade pumpar. APEX har sin tillverkning i Bristol, England.

EDUR använder uteslutande kortkopplade/flänsmonterade pumpar för att nå kompakta lösningar. Förutom ett komplett sortiment av de vanligast förekommande modellerna har Edur även ett par specialmodeller för att kunna pumpa vätskor med stort partikelinnehåll men även lösningar för att hantera vätskor med hög koncentration gas. EDUR har fabriken i Kiel, Tyskland.

Kenflo använder vi för de allra största pumparna för flöden upp till 25000 m3/h. Modell KPS är dubbelsidigt lagrad, pumphjulet har förskjutna skovlar och kännetecknas av hög verkningsgrad. Typen av pump kallas även för ”Split-case”. Vår vanligaste applikation är dricksvatten hos vattenverken. Kenflo har sin fabrik i Guandong, Kina.