APEX-AMF_1

APEX AMF

Modell AMF är en enkelsidigt lagrad centrifugalpump avsedd för stora flöden vid måttliga uppfordringshöjder. Pumpen har ett brett användningsområde eftersom den kan levereras i en rad olika materialkombinationer och med olika typer av axeltätningar.

 

 

 

Kontakta oss

 

Utförande

Pumpen är försedd med en mycket kraftig lager-axelenhet. Detta minimerar axelnedböjningen och säkerställer en störningsfri drift. Tryckstudsen kan fås uppåtriktad eller åt sidan. Röranslutningarna behöver inte lossas för att demontera pumphjul eller axeltätning.

Pumphjul

För att optimera verkningsgraden är pumpen som standard försedd med ett slutet halvaxiellt pumphjul med dubbelkrökta skovlar. Alla pumphjul är statiskt och dynamiskt balanserade för en vibrationsfri gång.

Flänsar

Som standard levereras pumpen med flänsar enligt DIN 2533 PN 6.

Axeltätning

En stor variation av axeltätningar kan erhållas både vad gäller utförande och material. Som standar levereras en enkel mekanisk tätning med tätningsringar av kol – keramik samt O- ringar av nitrilgummi. Pumpen kan utrustas med dubbeltätning eller packbox om så önskas.

Motor

AMF-pumpen utrustas oftast med en elektrisk motor och frekvensomvandlare för att optimera verkningsgraden. Diesel- eller bensinmotorer kan också användas. Om så önskas kan motor och pump levereras på gemensam bottenplatta.