Lobrotorpumpar

Lobrotorpumpar spelar en viktig roll inom många industrier, från livsmedels- och läkemedelssektorn till kemisk industri och vattenrening. På Zander & Ingeström erbjuder vi både Alfa Laval och Netzschs sortiment av lobrotorpumpar.

Vad är Lobrotorpumpar?

En lobrotorpump är en typ av deplacementpump som använder roterande lober för att flytta vätska genom pumpen. De är kända för sin förmåga att pumpa viskösa vätskor, samt vätskor som innehåller fasta partiklar.

Hur fungerar Lobrotorpumpar?

I en lobrotorpump skapas flödet genom rörelsen av två lober vilka roterar i motsatta riktningar inuti pumpens kropp. När loberna rör sig skapas det utrymme mellan dem där vätskan kan flöda. Lobrotorpumpar ger ett relativt jämnt flöde och är särskilt effektiva för att pumpa viskösa, trögflytande vätskor.

Användning av Lobrotorpumpar i olika industrier

Lobrotorpumpar används i en mängd olika industrier. Inom livsmedels- och läkemedelsindustrin används de ofta för att hantera vätskor där det ställs höga krav på hygien och möjlighet till rengöring. Inom massaindustrin används lobrotorpumpar för att pumpa mer vätskor som till exempel tallolja, beckolja och sulfatsåpa.

Lobrotorpumpar hos Zander & Ingeström från Alfa Laval och Netzsch

På Zander & Ingeström erbjuder vi lobrotorpumpar från både Alfa Laval och Netzsch. Alfa Laval är känt för sina hygieniska lobrotorpumpar helt i syrafast stål, marknadsförda främst mot livs- och läkemedelsindustrin, även om massaindustrin har några speciella applikationer där sulfatsåpa är den vanligaste för oss.

Netzsch lobrotorpumpar, under produktnamnet Tornado, utmärker sig genom sin revolutionerande design med ”Full service in place”. Detta innebär att man kan reparera pumpen utan att ta bort den ur rörsystemet. Tornado T2 är 100% smörjfri, vilket eliminerar risken för kontaminerade produkter. Pumpen finns i både gummi/metall och metall/metall utförande beroende på applikationens behov. Främsta branschen för Tornado är inom kommunala reningsverk, speciellt för slam med större flöden/låga tryck och/eller där det är trångt på plats och man önskar en extremt kompakt design.

Köp din lobrotorpump hos Zander & Ingeström.

På Zander & Ingeström är vi stolta över att kunna erbjuda dessa ledande märken till våra kunder och vi är redo att hjälpa dig att hitta den perfekta lobrotorpumpen för dina behov.