Skruvpumpar: Praktisk Teknik för Oljetransport och Mer

Netzsch skruvpumpar, kallade Notos, utgör en avgörande del av vätskehanteringen i många industrier, med särskild inriktning på oljeindustrin. Zander & Ingeström är stolta att samarbeta med Netzsch, en framstående tillverkare av skruvpumpar, för att erbjuda robusta, tillförlitliga och effektiva lösningar för våra kunders pumpbehov.

Vad är Skruvpumpar?

Notos skruvpumpar är en deplacementpump som använder två, tre eller fem skruvar för att skapa sitt flöde. De erbjuder ett jämnt, pulsationsfritt flöde, och kan hantera en mängd olika vätskor, inklusive de med hög viskositet som oljor och bitumen.

Skruvpumparnas funktion och tillämpningar

Skruvpumpar används ofta för transport, dosering och lossning av olika typer av oljor. Applikationerna sträcker sig från råolja till smörjolja, eldningsolja och hydraulolja. De kan också användas för pumpning av bitumen, som används för asfaltstillverkning. Både vertikala och horisontella modeller är tillgängliga beroende på specifika installationsbehov.

Varianter av Skruvpumpar

Skruvpumpar finns i olika utföranden för att klara av en rad olika driftförhållanden. Netzsch erbjuder klassiska treskruvspumpar, vilka är idealiska för rena och smörjande vätskor. Där driftförutsättningarna blir tuffare finns det även tvåskruvspumpar och fyrskruvspumpar.

Skruvpumpar från Netzsch hos Zander & Ingeström.

Netzsch, med produktion i både Brasilien och Tyskland, är en av världens ledande tillverkare av skruvpumpar. Deras Notos-serie är speciellt framtagen för att hantera alla varianter av oljor. På Zander & Ingeström är vi stolta över att kunna erbjuda våra kunder dessa högkvalitativa pumpar, och vi är alltid redo att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.