Filter: Optimering av din vätskehantering

Filtrering är en kritisk del av många industriprocesser. Att ha rätt filter på plats kan förbättra effektiviteten i dina processer, minska underhållskostnaderna och bidra till att skydda din utrustning från potentiella skador.

Vad är industriella filter?

Industriella filter används för att avlägsna partiklar och föroreningar från vätskor. Dessa filter kan placeras vid olika punkter i en process för att säkerställa att vätskorna som passerar genom systemet är av högsta kvalitet.

Varför används filter?

Filter används i en mängd olika industrier för att förbättra produktkvaliteten, skydda utrustningen och följa branschspecifika regler och normer. Genom att avlägsna skadliga partiklar kan filter bidra till att minska underhåll och reparationer, vilket i sin tur kan leda till längre utrustningslivslängd och minskade driftskostnader.

VIKING Filter: Snabbt, enkelt och effektivt

På Zander & Ingeström, arbetar vi tillsammans med VIKING, en ledande tillverkare av kugghjulspumpar och filter. VIKINGs "in-line" filter är tillgängliga i storlekar med anslutningar från ¾” upp till 8”, och finns i både gjutjärn och rostfritt stål.

Silkorgen, tillverkad i rostfritt stål, har standardhål mellan 4,0-4,8 mm, vilket ger effektiv grovfiltrering. Vi anpassar dock filtren efter applikationens specifikationer genom att svetsa finmaskigare metallnät om så krävs.

VIKINGs filter är designade för att vara enkla att underhålla. Genom att vrida locket ett kvarts varv kan du snabbt och enkelt ta upp silkorgen för rengöring eller utbyte, vilket sparar tid och gör det möjligt att snabbt återgå till drift.

Kontakta Zander & Ingeström för dina filtreringslösningar

Hos Zander & Ingeström strävar vi efter att ge dig de bästa och mest effektiva produkterna för din vätskehantering. Oavsett om du letar efter filter, pumpar eller någon annan form av industriell utrustning, kan vi hjälpa dig att hitta de bästa lösningarna för dina specifika behov. Kontakta oss idag för mer information om våra produkter och tjänster.