Slangpumpar

Slangpumpar, även kända som peristaltiska pumpar, erbjuder effektiva och pålitliga lösningar för hantering av vätskor innehållande stora partiklar och slitande material. Zander & Ingeström har ett brett sortiment av slangpumpar från tillverkare som Netzsch och Valisi, vilka är anpassade för olika industrisektorer, inklusive industri och livsmedel.

Vad är Slangpumpar?

Slangpumpar är positiva deplacemenpumpar som använder en flexibel slang och glidskor eller rullar för att skapa ett flöde. De är unika i sitt slag då de saknar axeltätningar och är särskilt lämpliga för att pumpa svåravtätade och slitande vätskor.

Användningsområden för Slangpumpar

Slangpumpar är mångsidiga och kan användas i en rad olika applikationer. De är särskilt effektiva för att transportera matavfall inom biogas och för slurrypumpning inom gruvindustrin. Tack vare deras reversibla funktion kan de både lasta och lossa en lastbil, vilket ökar flexibiliteten i många processer.

Slangpumpar från Netzsch och Valisi.

På Zander & Ingeström är vi stolta över att erbjuda slangpumpar från Netzsch och Valisi.

Netzsch, välkända för sina excenterskruvpumpar och lobrotorpumpar, har lanserat Peripro, en ny serie slangpumpar. Peripro finns i utföranden som är anpassade både för industri och livsmedel, vilket breddar användningsområdena för denna pump. Kraftiga rullar bearbetar slangen på ett energisnålt och effekt sätt.

Valisi erbjuder två huvudserier av slangpumpar. Serie N, en enklare typ av pump för intermittent drift och låga tryck, och Serie FPSH, en processpump designad för kontinuerlig drift och tryck upp till 15 bar. För hygienapplikationer kan dessa pumpar utrustas med FDA-godkända material och livsmedelsanslutningar som SMS eller TriClamp.

Valisi slangpumpar tillverkas av Asco Pompe i norra Italien, vilket garanterar hög kvalitet och tillförlitlighet. Netzsch håller till i södra Tyskland. Vare sig du behöver en pump för industriell användning eller för livsmedelssektorn, har vi på Zander & Ingeström rätt slangpump för dina behov.