Magnetdrivna pumpar

När det gäller pumpar inriktade på magnetdrift jobbar vi med tre olika fabrikat.

HMD, är inriktade på pumpar i metall, syrafast stål eller högvärdigare material. HMD är en riktigt processpump för diverse kemikalier och kan användas för riktigt varma vätskor som hetolja eller fettsyra. En hel serie uppfyller API och är inriktade mot oljeindustrin. Handlar applikationen av lossning kan vi erbjuda självsugande pumpar. Pumpen kundanpassas och vi kan erbjuda i princip alla tester och certifikat som normalt önskas. Vanligaste modellerna på svenska marknaden är serie GTI, GSI och CSI. HMD ingår i Sundyne och fabriken ligger i Eastbourne, England.

Ansimag, satsar på pumpar invändigt klädda i ETFE, ett teflonliknande material vilket är resistent mot de flesta kemikalier såsom svavelsyra och saltsyra. En pump där designen är så smart med sin axel som inte roterar, pumpen består av få delar med fokus på enkel service. Vanligaste modeller är serie KM, KF och K+.
Ansimag ingår i Sundyne och fabriken ligger i Arvada, USA, men finns ett europakontor med stort lager av kompletta pumpar i Holland. 

GreenPumps, är en flexibel tillverkare från Norra Italien. Här kan vi erbjuda dels lite mindre och enklare pumpar, men även speciallösningar för höga tryck, höga temperaturer eller specialmaterial.
Storsäljaren är Turbinpumpen GPTA, vilken används för låga flöden men lite högre tryck.