Magnetdrivna pumpar

Magnetdrivna pumpar erbjuder en effektiv och säker lösning för att pumpa en mängd olika vätskor, särskilt korrosiva eller farliga kemikalier. På Zander & Ingeström är vi stolta över att samarbeta med tre fabrikat inom området för magnetdrivna pumpar: HMD, Ansimag och GreenPumps.

Är applikationen för pumpen lossning så kan vi erbjuda självsugande pumpar. Pumpen kan kundanpassas och vi kan erbjuda i princip alla tester och certifikat som normalt önskas.

Vad är Magnetdrivna Pumpar?

Magnetdrivna pumpar är en typ av pump som använder magneter för att överföra kraft från motorn till pumpens roterande del. Denna design eliminerar behovet av en traditionell axeltätning, vilket minskar risken för läckage och gör dessa pumpar till ett utmärkt val för att hantera farliga eller korrosiva vätskor.

Hur fungerar Magnetdrivna Pumpar?

I en magnetdriven pump är motorn kopplad till en yttre magnet, vilken roterar en inre magnet inuti pumpen. Denna inre magnet är kopplad till pumpens axel, som sedan driver ett pumphjul vilket skapar ett flöde genom pumpen. Denna design gör att vätskan är helt inkapslad, vilket förhindrar läckage och bidrar till att skydda både personal och miljö från potentiellt skadliga vätskor.

Användning av Magnetdrivna Pumpar i olika industrier

Magnetdrivna pumpar används ofta inom kemisk och petrokemisk industri, särskilt där API-normerade pumpar krävs. De används även i lossningsapplikationer som kräver självsugande pumpar.

Våra magnetdrivna pumpar: HMD, Ansimag och GreenPumps

HMD erbjuder processpumpar tillverkade i metall. Standard är syrafast stål 316 men vi kan även erbjuda andra högvärdigare material som Duplex och Hastelloy C. HMD har en serie kallad GSP vilken uppfyller API 685, vilket gör dem idealiska för oljeindustrin.

Ansimag satsar på pumpar klädda invändigt med ETFE, ett teflonliknande material som är resistent mot de flesta kemikalier. Ansimag har en smart design med en icke-roterande axel, fördelen med att ha denna stationära axel är att den är lagrad i bägge sidor vilket innebär pumpen är relativt okänslig för applikationer långt ifrån sin bästa verkningsgrad, då den inte kan få någon axelnedböjning alls. Ansimag är designade med fokus på robust design och snabb service.