Alfa-Laval-LKH-Prime_1
Alfa-Laval-LKH-Prime_1

Alfa Laval LKH Prime

LKH Prime är en centrifugalpump som bygger på en unik teknik där inmatningsskruven i kombination med en returledning hanterar luftbemängda vätskor med suveränt resultat. Det är pumpens praktiska funktion. Lika viktiga är två andra egenskaper hos LKH Prime.

För det första. Den är högeffektiv, vilket innebär minskade energikostnader. Faktum är att uppskattningsvis 50 procent av industrins energiförbrukning går till att driva pumpar. Den ekonomiska betydelsen av pumpars energieffektivitet kan alltså inte överskattas. För det andra. LKH Prime är tystgående och minskar ljudtrycksnivåerna med 80 procent.

LKH Prime är konstruerad för att uppfylla de strängaste kraven inom hygienbranscherna, såsom livsmedel, mejeriprodukter och drycker. För läkemedelstillämpningar finns versionen LKH Prime UltraPure. Pumpen är EHEDG-certifierad och får bära dess symbol.

 

 

Kontakta oss

 

– Mångsidig

LKH Prime är främst avsedd för rengöring på plats (CIP) av system som hanterar vätskor med innesluten luft, men den kan naturligtvis också pumpa produkter, vilket minskar kapitalinvesteringen när man utformar processystem, oavsett bransch.

– Energieffektiv 

Tack vare kombinationen av avancerad luftskruvsteknik och optimerad geometri för impeller och hölje levererar LKH Prime en mycket tyst och effektiv drift, minskad energiförbrukning och koldioxidavtryck.

– Kvalitet

LKH Prime, som är konstruerad för att uppfylla de strängaste hygienkraven, bygger på utformningen hos LKH-pumpfamiljen, känd för kvalitet och pålitlighet.

– Lätt att underhålla

LKH Prime har många komponenter gemensamma med övriga pumpar i LKH-serien och är enkel och kostnadseffektiv att serva/underhålla.