På Zander & Ingeströms webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Senast uppdaterad: 19-09-04 | 15:36

Anpassad för att pumpa deg i Lidköping

På Fazer Bageri AB:s anläggning i Lidköping har Z&I installerat en SSP lobrotorpump, serie S, i en ny deglinje. Pumpens uppgift är att direkt under en tank pumpa den trögflytande degen till ett transportband.

Pumpens rektangulära inlopp, speciellt anpassat, krävdes för att passa direkt till tanken. På Fazer Bageri visar Z&I sin förmåga att anpassa en standardpump efter kundens speciella behov.

Anpassad för att pumpa deg

Rektangulära inlopp är lösningen för att kunna pumpa extremt viskösa vätskor eller vätskor med stora fasta ämnen som skulle sätta igen ett mindre inlopp. Pumpinloppet är vertikalt så att vätskan med hjälp av gravitationen faller ned i inloppstratten.

Tratten kan vara monterad direkt ovanför det rektangulära inloppet eller med en adapter för att underlätta sammankopplingen med pumpen. Utnyttjandet av rektangulärt inlopp ger också pumpen ett procentuellt större flöde än konventionell cirkulär anslutning.

SSP-lobrotorpumpen hos Fazer Bageri AB har ett lågt varvtal, är rostfri och försedd med Bi-lober vilket ger en skonsam behandling av degen.

SSP-PUMP S-SERIE, S5-0168-V07

Pumpande media - Mjöl och deg
Flödeshastighet - 5700 liter/h
Utgående tryck - 1 bar
Viskositet - 1000 cP
Pumptemperatur - 15°C
Pumphastighet - 58 v/min

Fakta om Fazer bageri

Bageriet är en av Nordens och Baltikums största och erbjuder en mängd olika bageriprodukter. Fazer har många egna lokala varumärken som Ouluainen, Lövånger, Druva, Gardesis och Skogaholm.

Dela